Alternativbevegelsen i strupen på content marketing-miljøet

Trigger-gründer Preben Carlsen og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen mottok hver sin pris for «Årets tankeleder» under konferansen Epic Content Marketing forrige uke. Nå møter tildelingen kritikk fra alternativt hold.

Ifølge konferansen fikk Nygård-Hansen og Carlsen prisen for å ha utmerket seg ekstraordinært innenfor faget eller tatt en sterk posisjon innenfor sin bransje.

Det misliker «Alternativt Nettverk», «Hypokonderforbundet» og «Norges Aura-, Kaffegrut- og Spåforening», som samlet går i strupen på prisutdelingen:

– Maken til vås! Content marketing-bransjen selger luft. Det er en kreftsvulst som dessverre verken kan kureres med ionisert kollodialt sølvvann eller astro-coaching, sier sjamanen Grutle Vikernes-Gandhi, og sier at han taler på vegne av alle de tre organisasjonene. 

– Kåringen av Årets tankeleder er vår pris og noe vi har drevet med i mange år, i tillegg til å dele ut priser til Årets tankeleser, Årets spåkone, Årets fjernhealer med bredbånd, Årets healer med polvotter og Årets healer med ekstremt klamme hender, utdyper Vikernes Gandhi.

Han forteller at juryarbeidet har foregått ved at de har samlet alt fra fotsoneterapeuter til lydhealere til en felles sondering, og deretter laget en shortlist av toneangivende ideologer fra forskjellige åndelige trosretninger. Deretter har juryen gjennom tantrisk sex, Yatzy og fjernhealing kommet frem til en felles forståelse og beslutning.

­– Årets tankleder går hvert år til den som har tenkt klarest i året som gikk, og går i år til Lilli Bendriss. Carlsen og Nygård-Hansen har ingenting med tankeledelse å gjøre. De selger kun svulstige og rare ord. Vi vil ha oss frabedt at kvakksalvere i content marketing-miljøet skal definere tankeledere i Norge, gjentar Vikernes-Gandhi.

Sjamanen forteller at han har sjekket auraen til både Carlsen og Nygård-Hansen, og forteller at det har gitt svært nedslående resultater.

– Content marketing er keiserens nye klær, eventuelt kjipe stilongs. Vi trodde dette fenomenet var blitt gjennomskuet for lenge siden, sier Vikernes-Gandhi og tegner en sirkel med hendene.

martha louise someliten content marketing

I  et forsøk på å få en kommentar fra fjorårets vinner i kategorien Årets tankeleder, får vi følgende svar:

– Jeg har ingen kommentar. Jeg er kun et medium for engler, og foreløpig har ikke de villet kommentere dette. Jeg gir beskjed dersom de har noe på hjertet, sier hennes kongelige og engelige høyhet, prinsesse Märtha.