enerWE gründer starter flere nettaviser

Grunder og nettavis-sjef Chul Christian Aamodt har den siste tiden startet flere nettaviser for å ha noe fornuftig å gjøre på.

Etter at enerWE.no har begynt å stabilisere seg om en fungerende nettavis, så begynte gründerdepresjonene å komme snikende. Det var for lenge siden jeg hadde startet noe forteller Aamodt.

Vi møter Chul på en hipp kaffebar på Grünerløkka, hvor vi nyter en kopp svart kaffe i mangel på kultiverte hipsterevner mens Chul diskuterer med eieren av kafeén hvordan den kan bli bedre. Han kommer til slutt spankulerende bort til bordet vårt, iført shorts og singlet.

– I dag sto jeg opp klokken 6, og tenkte at Norge trenger flere nettaviser. Så jeg startet to til. I går sto jeg også opp klokken 6, og startet da en nettavis om trær mens jeg ventet på at God Morgen Norge skulle begynne.

Hvorfor akkurat om trær?

– Alle liker jo trær? Og det er masse innhold å ta av. Alle treelskerne har sitt favoritt tre. Jeg gir dem muligheten til å betale grovt for å profilere sitt favorittre i min avis.

Står du alltid opp klokken 6?

– På ingen måte. Torsdag forrige uke sto jeg opp klokken 5, og jeg rakk å starte et mikrobryggeri i hagen til Hans Petter Hansen før han sto opp. Han liker å ta det litt kuli om morgenen.

Det er liten tvil om at Chul er glad i stå opp tidlig, og i å starte nye bedrifter. Vi forsøkte å kontakte Hans Petter Hansen for en kommentar, men fikk opplyst av hans sekretær at Hans Petter ikke hadde tid til å snakke med oss. Han var travelt opptatt med å arrangere et frokostmøte i egen hage med fri bar.

Føler du det mangler noe i det norske mediemarkedet siden du starter så mange nettaviser?

– Tja, egentlig ikke. Egentlig starter jeg bare nettaviser fordi jeg liker å starte ting. Jeg har alltid hatt lyst til å starte en bedrift som lager printere, men jeg aner ikke hvordan man lager en printer.

Chul Christian Aamodt Someliten Enerwe nettaviser
FOTO: enerWE.no

– Derfor lager jeg i stedet nettaviser. Det er lett! Andre bedrifter skriver artiklene selv, og betaler meg for å få lov til å ha dem i min avis. Det er god business. Jeg trenger nesten ikke gjøre noe som helst, utenom å starte avisene, og det er jo å starte ting som er gøy.

Etter en slurk av sin rykende trippel espresso legger han til:

– Å få likes i facebookgruppen Stort og Smått om Sosiale Medier er jo også ganske gøy. Jeg liker å få likes.

Føler du at du noen gang vil være fornøyd med antall aviser?

Chul svarer ikke. Han er travelt opptatt med å trykke på Ipaden sin. Etter å ha ventet i fem minutter går vi å kjøper en kaffe latte i et desperat forsøk på å virke kultivert, noe som resulterer i et bekreftede nikk fra den skjeggete baristaen med runde briller og et unaturlig stort skjerf slengt rundt skuldrene. Da vi returnerer til bordet vårt venter vi nye fem minutter, før Chul utbryter:

– Sånn! Der startet jeg en nettavis til. Man må handle når man har tid. Denne skal handle om alt man kan gjøre mellom klokken 6 og klokken halv 7. Klokken halv 7 kan man se på God Morgen Norge. Nå må jeg egentlig gå. Jeg tenkte å sette opp en stand utenfor kontoret til Amedia for å fortelle folk som går forbi at Amedia sine aviser ikke er noe bra.

Vi takker for møtet, og trer ut i sommersolen, mens vi føler på en usedvanlig stor trang til å stå opp klokken 6 neste dag. Vi ser Chul forsvinne nedover gaten på en Classywalk i et forrykende tempo, mens han roper «Lik og del!» til tilfeldig forbipasserende.