Solberg til Someliten: – Jeg er ikke sikker på hva vi skulle gjort uten PR-byrået Trigger

 

Valgkampen er i gang og høyre-lederen innrømmer at det er hektisk, men en ting er hun sikker på, uten Preben Carlsen og Trigger hadde ikke dette gått.

Solberg har fått noen korte minutter med pause fra sitt intensive valgkamp-program. Det blir alltid ekstra høy energi i et valgår, men det hun knytter størst forventninger til er konferansen Status Norge PR-byrået Trigger holder i slutten av Mai. Her får hun endelig vite hvor skoen trykker.

– Jeg har ventet på dette helt siden januar, heldigvis har jeg Preben i kontaktlisten. Om jeg lurer på noen poster på statsbudsjettet så kan jeg bare slå på tråden så fakturerer han fortløpende, sier Solberg.

Hva forventer du at Trigger vil presentere som status, på Status Norge?

– Et nytt verktøy. Er det noe vi trenger for å sikre digitalisering i det offentlige og på landsbasis generelt er det flere IT-verktøy til flere milliarder kroner.

Burde ikke regjeringen fokusere på å vedlikeholde de nylig implementerte IT-systemene vi har i det offentlige i dag?

– Kommunal- og moderniseringsdepartementet mener det meste er på stell. Jeg personlig kontaktet Altinn-Kenneth i går, og han hadde det helt fint.

Vurderer du sjansen som stor for at Preben Carlsen og Trigger vil presentere et nytt verktøy for å hjelpe landet med digitaliseringen?

– Absolutt. Vi har en hel divisjon med utviklere i India som står klare for å lage nye digitaliseringsverktøy som ikke fungerer, denne sjansen skal gripe, avslutter Solberg.

Status Norge vil kartlegge den digitale digitaliseringen

Preben Carlsen kan bekrefte at Status Norge vil handle om å presentere nytt verktøy for å digitalisere digitaliseringen i Norge.

– Dette blir kjempebra, vi har planlagt et storstilt opplegg med lekre Powerpointer som ikke handler om å komme inn i varmen på digre statlige lommebøker i det hele tatt, sier Carlsen.

Preben Carlsen Trigger
Foto: Flickr

Statsministeren sier hun er klar for å investere i digital digitalisering og håper på gode løsninger fra deg og dine samarbeidspartnere, hva tenker du om det?

– Vi har jobbet sammen med noen av de fremste ekspertene i sine fagfelt, og de har lovet å si ordet digitalisering mange ganger i løpet av sine minutter på scenen.

Hva slags forarbeid har ekspertene gjort?

– De har i hovedsak gjort en enorm kartlegging av tidligere kartlegginger. I sum betyr dette at vi får kartlagt hva som tidligere ble kartlagt på en måte som sørger for at vi kan bruke store mengder timer på å finne ut av videre kartlegging.

– Vi presenterer løsningsforslag basert på ekspertenes kartlegging, som kun vår kartlegging vil avkartlegifisere. Dette vil være svært krevende og ta opp byråets timer de neste årene. Nøyaktig hva dette er får du kartlegge selv på Status Norge 31. mai avslutter Carlsen.