Even Aas-Eng kjøper Dagbladet

Mediegründer og Venture Factory-sjef Even Aas-Eng har inngått avtale med Aller-gruppen om å kjøpe Dagbladet.

— Avisen blir nå en del av vår content marketing og real-time-optimalization-precision-satsing, sier Aas-Eng fornøyd.

Vi treffer Aas-Eng via satelittelefon fra La Digue på Seychellene, der mediegründeren for tiden jobber hardt med å teste buffetene på nye luksushoteller.

— Dette kan du lese mer om på reisesidene til Dagbladet neste uke. Men det er kanskje ikke derfor du ringer, spør Aas-Eng.

Nei, vi lurer på hvilke planer du har for Dagbladet?

— Dagbladet er en gammel bauta, eller hval, i norsk mediehistorie. Jeg er ganske stolt av å ha fått muligheten til å kjøpe dette mediehuset, men jeg må innrømme at jeg ble overrasket da jeg kom til lokalene for å signere avtalen.

Even Aas Eng dagbladet fisk foto
Even Aas-Eng mener ikke at han har kjøpt katta i sekken når han nå har bestemt seg for å kjøpe Dagbladet. Derimot tror han heller han har kjøpt fisken i laksen – i bekken. Foto: netthandel.no

Hvorfor det?

— Lokalene var så å si tomme. Resepsjonen var tom og når jeg kom til desken fant jeg Marie Simonsen med beina på bordet slurpende på en flaske whisky, og en 14 år gammel vikar som desket hardporno blant dødsannonsene.

Så du har rett og slett kjøpt katta i sekken?

— Neinei. Dagbladet har en stor redaksjon, men de sitter i Mumbai og snakker indisk. Instruksjonene de har fått er å klippe og lime litt fra Daily Mirror, slenge det innom Google Translate og så sende det over til 14-åringen som desker sakene for oss. Dette er fremtiden, jubler Aas-Eng mens vi hører plasking fra bassenget i bakgrunnen.

 

Dagbladet har lagt noen tøffe år bak seg med sluttpakker og nedskjæringer, og det har ikke minst gått utover sportsredaksjonen. Sportskommentator Morten Pedersen befinner seg på La Manga for å drikke caipirinhas og se fotballkamper da vi ringer for å få hans reaksjon på det ferske oppkjøpet. Ifølge Aas-Eng vil nemlig sportsseksjonen i Dagbladet bli lagt ned etter oppkjøpet.

 

Morten Pedersen Dagbladet foto
Morten Pedersen i Dagbladet er fast bestemt på at ballen er rund, og at røde kort ikke har noe på soverommet å gjøre. Foto: Frode Hansen, VG

Hva føler du nå, Pedersen?

— Cup er cup. Ballen er rund.

Men hva tenker du om at sportsredaksjonen vil forsvinne?

— Vi er 11 mann som blør for drakta.

11 mann? Men sportsredaksjonen skal jo legges ned?

— Jo, det stemmer at livet består av mange røde kort, så nå handler det om å nullstille seg før neste kamp. Men først skal jeg drikke flere caipirinhas, sier Pedersen som ber oss ringe Dagbladet-redaktør John Arne Markussen for å få svar på hvordan redaksjonen reagerer på oppkjøpet.

 

Av en eller annen grunn oppgir Pedersen nummeret til sentralbordet på Nationaltheateret, og etter litt rot får vi endelig tak i John Arne Markussen.

 

 

— Hei, John Arne her. Hva vil du? Jeg er midt i forberedelsene til Kafkas «Prosessen», hvor jeg har hovedrollen. Jeg har egentlig ikke tid til å snakke med dere, sier Markussen.

Har du byttet beite? Er ikke du redaktør i Dagbladet?

— Ja, det stemmer for så vidt. Jeg har spilt rollen som redaktør de siste årene – mot pressen og redaksjonen. Men jeg er egentlig skuespiller. Dagbladet har ikke hatt noen redaktør siden Thor Gjermund Eriksen gikk til NRK, forklarer Markussen.

Aas-Eng sier at Markussen har gjort en god jobb med å late som om han har vært redaktør for Dagbladet, men at det nå vil bli forandring.

— Nå er det min tur til å late som om jeg skal lage en viktig meningsbærende avis, sier Aas-Eng mens han gafler i seg de siste restene av den selvfangede tunfiskfileten fra bassenget på Seychellene.