Gambit svarer GK — lanserer egen kasse

Geelmuyden-Kiese lanserte på samme måte som mange matkasseleverandører en PR-kasse for å bringe PR-tjenester til norske hjem. Gambit svarer nå konkurrenten med å lansere sin egen kasse.

— Det er ingen dramatikk bak dette, sier Henrik Halvorsen og tilføyer at situasjonen er svært dramatisk.

Vi møter Halvorsen i resepsjonen på kontoret ved Fridtjof Nansens plass i Oslo. Det er en energisk og karismatisk person vi møter holdende på to kopper kaffe. Halvorsen påpeker at begge koppene er til ham.

Lanseringen kommer i lys av Geelmuyden-Kiese sin annonsering i går regner vi med?

— Det er riktig. Vi har hatt «kasser» på whiteboardet vårt i årevis, men nå som GK kaster seg ut i markedet, så svarer vi dem direkte, sier Halvorsen og ler høyt.

Hva består Gambits produkt av?

— Vel, det er en kasse. Den består av overflatebehandlet afrikansk teak med høyglans lakk og gulldekor. Innsiden av kassen er selvfølgelig med håndmalt italiensk stukkatur.

Dere har også en app?

— App nei. Dette skal gå viralt, så vi sitter egentlig og venter på det.

Hva slags PR-tjenester vil dere ha i deres kasse?

— Hva har PR med dette å gjøre? Altså dette er en flott håndlaget kasse vi skal selge. En kjempefin kasse. Er ikke det nok spør Halvorsen retorisk.

Men Geelmuyden-Kiese leverer en kasse med PR-tjenester, er det ikke det dere nå svarer på?

— Nå mener vi at vi slipper et viktig og nyskapende produkt ut i markedet og det er det vi nå konsentrerer oss om, fnyser Halvorsen og jager oss ut av dørene med en stumtjener.

Vi forlater Fridtjof Nansens plass og beveger oss ut i Oslos gater for å høre hva folket mener om kasseepidemien og om dette er noe folket vil benytte seg av.

Hilde Andersen syns lite om det økende kassepresset

Markedsansvarlig i Bridge Technologies, Hilde Andersen syns det blir for mange tjenester å konsentrere seg om nå som garasjen er stappfull av matkasser, Uber står i innkjørselen og naboer jevnlig kommer snikende for å tyvlåne tingene dine.

Hilde Andersen kasse gambit foto
Andersen presiserer at vi kun leier dette fotografiet midlertidig via delingsøkonomien. Foto: Privat

Vi møter Andersen ved hennes tomme leilighet i Oslo hvor hun har dedikert det meste av hennes tilværelse til moderne tjenester og delingsøkonomi.

Her var det ikke mye igjen, er alt for øyeblikket lånt ut?

— Ja nå tror jeg det meste er til utleie. Nå kjenner jeg at pengene bare ruller inn på konto, ler Andersen.

Er det ikke litt trist å bo i en så tom leilighet, her er det jo absolutt ingenting?

— Jeg må jo innrømme det er litt spartansk, men jeg kan ta meg en skikkelig god ferie med alle pengene som ruller inn på konto. Jeg vurderer snart å få meg et telt jeg kan sette opp i nærmeste rundkjøring, og så bare leie ut denne røkla på Airbnb.

 

Hvor lenge har du leid ut alle tingene dine, og kan du gi oss en idé om hvor mye penger du har tjent så langt?

— Jeg har leid ut i minst et halvt år nå, og det er jo møbler, bilen, hvitevarer, verktøy og toalettsaker. Dette drar jo inn masse gryn, ler Andersen. Og tilføyer at hun har tjent et tresifret beløp på dette eventyret mens hun gir oss et blunk.

Tom leilighet kasse delingsøkonomi
Andersen har omfavnet delingsøkonomien til det fulle og høster nå fruktene av eventyret.

Ha tenker du om alle disse tjenestene som har dukket opp, både innen- og utenfor delingsøkonomien?

— Det er et press blant venner og kollegaer at man har forsøkt de nyeste tjenestene. Litt som at man må holde seg oppdatert på tv-serier.

— På samme måte bør man spise grønnsakskassen til Adam mens man moser en nabobil inn i en buss, sier Andersen.

Har du tenkt å benytte deg av de nye kassene fra Geelmuyden-Kiese og Gambit?

— Jeg syns begge kassene høres fantastiske ut, spørsmålet er vel mer om jeg kan fremleie de videre på nabobil, delegreier.no eller Airbnb, sier Andersen alvorlig.

Syns du det blir for mye kasser med Adam, Godtlevert, PR-kasser, og bare helt vanlige kasser?

— Jeg syns det er bra at vi nå har kommet til det punktet hvor vi «disrupter» helt vanlige ting ingen forventer. Snart bruker vi kanskje en egen kasse for å pusse tennene, eller til å dra på ferie med, avslutter Andersen.