Hege Storhaug gir ut helt ny bok

Leder for organisasjonen Human Rights Service, Hege Storhaug, er klar med ny bok. Bare måneder etter hun fullførte sin forrige bok som hun ga ut på eget forlag.

Ikke lenge etter forrige boksuksess ligger det nå til rette for det bokanmeldere spår vil bli nok en bestselger fra Hege Storhaug. En kokebok med utvalgte lokale tradisjonsretter fra midtøsten. Med på laget har hun muslimske venner med god kjennskap til nærområdene, som har hjulpet med å fremheve de autentiske rettene i boken.

Hvordan føles det å være klar med ny bok?

— Det er kjempedeilig. Jeg elsker jo å lage mat så dette må nok være den beste boken jeg har skrevet så langt, sier Hege og stråler, med et ferskt eksemplar i hendene.

Hva heter boken?

— Halal med Hege på 1-2-3, sier Storhaug og viser oss den nytrykkede boken.

Hege Storhaug bok halal illustrasjon

Denne boken har jo kommet lynkjapt etter den andre, hvorfor nå?

— Det er denne jeg har gledet meg mest til. Etter turene mine i Pakistan satt jeg igjen med masse bokmateriale og skildringer av reisen. Alle serviettnotatene og taxikvitteringene ble til «den ellevte pannekake» eller hva jeg nå kalte den for noe, sier Hege.

Den forrige boken? Du mener den islamkritiske boken som omtaler islam som en landeplage?

— Den ble nok litt tørr, jeg merket først etterpå at jeg refererer til masse tall som ikke gir mening. Som sagt var det serviettene med drodlerier og reiseregninger som ble til pannekakeboken. Jeg burde nok kanskje fått noen til å lese over den men det var så greit å få ryddet vekk papirene fra stuebordet.

Vil det si at denne boken er den du har jobbet seriøst med?

— Ja absolutt. Det tar tid å bearbeide det virkelig gode materialet jeg skrev. Tusen år gamle matlagingsteknikker, stort sett vegetarisk alt sammen, utsøkt og noe jeg gleder meg nå å kunne dele med det norske folk, smiler Hege.

Hva er planen fremover, blir det bokpromotering igjen nå da?

— Allerede neste uke blir det besøk hos God Morgen Norge hvor jeg skal lage mat med Wenche, og etter det skal jeg faktisk bli med som dommer i den nye sesongen av Masterchef på TV3, jeg gleder meg stort avslutter Hege og byr oss på noen halal-kjeks.