Medier24 varsler oppsigelse etter svakt annenkvartal

Medier24 kommer ikke unna nedbemanning når de mister én ansatt etter halvannet år i drift.

Svake regnskapstall gjør at mediekonsernet Medier24 nå må nedbemanne for å ruste selskapet for fremtiden. Hvordan driften skal gjøres fremover er ennå usikkert sier Medier24 sin eneste ansatte, Gard Lehne Borch Michalsen når vi møter ham på Oslo Media House.

– Det er aldri hyggelig å kunngjøre nyheter som dette til våre trofaste ansatte. Vi snakker om mennesker med egne liv og familier og som lever i en tro om at de har en trygg arbeidsplass, sier Michalsen og smiler tappert.

– Men jeg føler sånn alt i alt at allmøtet gikk greit.

Er ikke du den eneste ansatte i Medier24?

– Er Medier24 Norges viktigste mediekonsern? Vi i Medier24 mener at vi er det, sier Michalsen og knitrer med en twistpose.

Men det kommer ikke godt frem hvem som skal drive Medier24 videre hvis den eneste ansatte blir sagt opp?

– Ønsker vi å justere retningen for å sikre ytterligere vekst i Medier24? Absolutt. Ved å nedbemanne i andre kvartal har vi midler til å ansette i tredje kvartal.

Skal det da ses etter annen type kompetanse i forbindelse med kursjusteringen?

Gard Lehne Borch Michalsen Someliten medier24 nettavis– Alt jeg kan si er at vi har funnet riktig person til jobben allerede og sikter oss inn mot generøst tilbud så snart de siste investeringsmidlene fra Google AdSense kommer på plass, sier Michalsen.

Er den riktige personen deg?

– Vi lyste ut stillingen på Medier24 og det tok ikke mer enn to minutter før den perfekte CV-en dukket opp i mailboksen min, sier Michalsen og tilføyer at han fjernet stillingsutlysningen umiddelbart fordi effekten rett og slett var for god.

Hva er fremtidsplanen til Medier24 og vil det bli gjort redaksjonelle eller materielle løft med friske midler tilgjengelig?

– Det blir større materielle oppgraderinger som bedre stol, kanskje ny musematte og forhåpentligvis kan jeg oppgradere til Frisurf Premium sånn jeg kan surfe gratis mellom 17 og 21. Det går hardt utover tellerskrittene til tider, sier Michalsen og ler godt.

Hva med redaksjonelt, vil leserne og annonsørene merke noen forskjell?

– Selvfølgelig. Nylig lanserte vi M24 Live som har vært et kraftig løft for oss, og med friske midler kan jeg med glede introdusere vårt nyeste tilbud, «M24 Ferie» hvor du kan få hele Medier24 på papir tilsendt hjem i postkassen din, så slipper du å roame så masse i utlandet.

Hva koster denne tjenesten?

– Akkurat nå i oppstarten vil det koste rundt fire tusen kroner. Det er sykt dyrt med blekkpatroner, men jo flere som drar nytte av dette kjempetilbudet jo billigere vil det bli. Jeg må nok kjøpe en ekstra printer og, sier Michalsen og stirrer tomt ut av vinduet.

Apropos ferie, det er snart ferietid i Norge og straks litt roligere. Hva skal tiden brukes på?

– Først og fremst tenker jeg at det er på tide med en skikkelig sommerfest. Jeg har invitert hele Medier24 på 2-døgns cruise til Kiel hvor vi skal ta den helt ut. Blant annet har jeg planlagt flere aktiviteter som kanonball, tillitsøvelser, grilling og tautrekking.

Vi lister oss ut av lokalet da klokken har blitt 22:00 og Oslo Media House har slått på strømsparende belysning på kontorene. Det siste vi hører fra heisen på vei ned gir gjenklang i de tomme lokalene.

Dette blir så sykt bra, skriker stemmen i det fjerne.