NRK dropper Marienlyst — får moderne hovedkontor på MESH

NRK legger bak seg en over 80 år gammel historie når de nå forflytter seg fra de gamle byggene på Marienlyst, og installerer seg i sitt nye hovedkontor i kontorfelleskapet på MESH.

 

NRK har konkludert med at hovedkontoret på Marienlyst i Oslo ikke lenger er egnet for moderne TV-produksjon, og vil flytte til mindre lokaler. Someliten.no er mediet som først kan avsløre at NRK allerede har signert kontrakten for sitt neste hovedkontor.

Thor Gjermund Eriksen NRK foto
Foto: Michael Hill, Flickr

— Vi gleder oss til å flytte inn til de nye faste kontorplassene våre, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen.

Styret og ledelsen i NRK har slått fast at Marienlyst ikke lenger er egnet til å drive effektivt og framtidsrettet fordi bygget ser ut som en haug med gamle bananesker.

— Nå ser vi kun fremover. Endelig kan vi forlate bananeskene og flytte blikket mot MESH, et sted vi kan lage innovative TV-produksjoner med 3D, hologrammer, vignetter som skyter regnbuer og Haralds nyttårstale i virtual reality — baklengs. Publikum vil virkelig merke enorm forskjell, sier Eriksen entusiastisk.

 

 

Men MESH er jo kanskje litt lite for NRK? Dere har jo to tusen ansatte dere skal huse?

— Som sagt, vi ser fremover. Mot India. Masse billig arbeidskraft, og det vil være rundt 1500 ansatte som over helgen vil få et tilbud om tvungen sluttpakke, det syns vi er på sin plass etter lang og tro tjeneste i fjernsynsverket, sier Eriksen og sjonglerer med to vaffelkaker.

Har dere mandat til å gjennomføre disse planene, har dere snakket med styret? Har dere informert alle ansatte?

— Styret har fått et telegram på epost de kan lese. Planen vår nå er å møte opp på MESH neste uke og bli innovative umiddelbart. Utover det har jeg ingen flere kommentarer.

Jonas Gahr Støre har følgende å si når vi forteller han om planene til NRK:

— Hvorfor ringer dere til meg klokken 4 om natten? Slutt å plag meg jeg vet ikke hva dere snakker om jeg er ikke engang i regjering for svingende.

Daglig leder i MESH, Anders Mjåset sier han gleder seg over nyhetene om at NRK skal flytte inn i lokalene, men er litt bekymret over logistikken.

Anders Mjåset MESH NRK
Foto: Youtube

— Vi er et hyggelig lite kontorfellesskap og er svært ydmyke over at NRK vil komme og sitte her hos oss. Vi klarer nok kanskje å klemme inn et titalls NRK-ansatte her, men fem hundre blir nok litt mange, sier Mjåset mens han ler og håndmater en gammel papegøye.

Eriksen sier det alltid er litt logistikkutfordringer i oppstarten ved flytting, men er ikke i tvil om at det skal være mulig å klemme inn fem hundre ansatte.

— Vi kan installere oss på utsiden, på toalettene, kantine og fellesområder. NRK-ansatte er svært fleksible folk som er vandt til midlertidighet, rare skift, fiktive kontrakter og distansert kommunikasjon fra ledelsen, avslutter NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og stiller seg bak møteromsgardinet.