Har noen i din familie blitt rammet av Foodora?

Foodora – matleveringstjenesten som startet opp i 2015 og består av rosakledde fritidssyklister vokser i popularitet. Med hovedkontor i Oslo rekrutterer Foodora 20 nye syklister i uken og har blitt en større organisert sykkelkonkurranse enn Tour de France.

 

Trenden bretter seg over Oslo som et mørkt jernteppe. Familiefedre har funnet en måte å tjene noen ekstra kroner på å gjøre det de ville gjort uansett for å unngå å bruke tid sammen med familien og barna: Nemlig å sykle rundt i Oslos gater med en svett wok på baksetet.

Foodora midtlivskrise levering mat
Petter foretrekker å midlertidig blokkere alle telefonnumre fra familien når han skal ut å sykle. Foto: Bernard Weil

Familiefaren Petter Bakke har nettopp begynt som syklist for Foodora. Fanget i en desperat midtlivskrise var det å kjøpe en sykkel på internett noe av det smarteste han har gjort, forteller han.

— Livet mitt har definitivt blitt mye bedre nå som jeg kan unnskylde min manglende tilstedeværelse med at jeg har fått inn burgerbestillinger jeg må levere.

Merete, Petters samboer, sier at det var et sjokk for familien da de fikk vite at Petter hadde pådratt seg Foodora.

— Her har du en smått overvektig familiefar som i det ene øyeblikket sitter i sofaen og ser på fotball, og i det neste står i døren med magen tytende ut av en rosa sykkelvest og forklarer at han må levere mat til en asiatisk familie på Økern, hvor er logikken, sier hun oppgitt.

Merete syns det er vanskelig å snakke om familieproblemene som har oppstått etter at Petter fikk Foodora.

Foodora levering mat
Det er godt å kjenne vinden i håret samtidig som jeg gjør noe meningsfullt sier Petter og legger til at han er glad han ikke er hjemme akkurat nå. Foto: Bernard Weil

— På en måte er det flott at han forsøker å opprettholde det forfallet av en kropp han har, men jeg tror ikke han vet selv at han har fått Foodora, og egentlig burde ta en tur til legen. Det har blitt en besettelse sier hun, åpenbart preget av situasjonen.

– Sulten? Sjekk ut Foodora og bestill deilig mat levert av sliten familiefar i dag.

Nå er det nesten umulig å ikke bevege seg rundt i Oslo uten å se rosa syklister i bybildet. Vi møter en annen kriserammet familiefar med Foodora i et trafikkert gatehjørne ved Olaf Ryes Plass på Grünerløkka.

— Jeg elsker Foodora, skriker han til oss mens trikk og buss suser forbi. Vi i Foodora er et flott fellesskap. Det er som å sykle Tour De France bare at vi alle har rosa vinnertrøyer. Vi er alle vinnere, roper han, og ler altfor høyt mens det tyter ertesuppe ut av matboksen på sykkelen.

 

Foodora har blitt populært fordi kundene syns det er en flott og moderne tjeneste som er i tråd med tiden vi lever i. Rask levering av mat fra de beste restaurantene i Oslo, hvor man kan spore leveransen via en app. Ingeniørstudenten Kjell-Bertil Badekar bruker tjenesten daglig og har kun én ting å utsette på tjenesten.

Foodora Kjell Bertil Badekar foto
Kjell-Bertil Badekar elsker å bestille mat gjennom Foodora. Når jeg ser den fortapte sjelen som leverer maten til meg så tenker jeg at livet mitt ikke er så verst allikevel, sier han. Foto: Flickr

— Jeg bestiller deilig mat i appen fra Foodora og ender opp med hamburgere som ser ut som de har blitt offer for dronekrig i Syria. Men jeg fortsetter å bestille fordi jeg syns det er gøy å sende desperate menn ut på sykkel i snøvær, for så å se det fortapte blikket i øynene deres når de gir meg mat, sier Kjell-Bertil.

Jacob Brech, administrerende direktør i Foodora sier de er i enorm vekst og drar god nytte av menn i midtlivskrise som har lagt sin elsk på det å sykle.

— Altså, vi har jo alle sett dem tusen ganger. Menn i 40-årene ikledd sykkeltights pesende på motorveien i jakten på en fiktiv ledertrøye, gjerne i klynger og med en hale sinte bilister bak seg. Forretningsmodellen vår baserer seg egentlig på å gi disse en samfunnsnyttig oppgave, fremfor å bare være et trist syn i bybildet, sier Brech.

Foodora levering mat Brech
Jacob Brech, administrerende direktør i Foodora. Foto: Osloby.no

Hvordan vil du selv beskrive Foodoras suksess i Oslo?

— Vi er opptatt av høy kvalitet og rask levering fra de beste restaurantene i byen. At vi får til dette bevises gjennom veksten vår. At vi har en bra app hvor du kan følge leveransen steg for steg er også en kul greie.

— Men det jeg liker best er definitivt å sende horder av forvirrede myke rosa trafikanter ut i Oslos gater med mat de må levere i et umenneskelig hastverk, avslutter Brech.

Artikkelen er ikke sponset.