Sats Elixia går til søksmål mot piratvirksomhet i treningsbransjen

Treningssenterkjeden Sats Elixia går til søksmål mot flere av sine egne medlemmer etter å ha oppdaget omfattende piratvirksomhet i treningsbransjen.

Bjørn Maaseide, norgessjef i Sats Elixia, er i harnisk etter å ha oppdaget at medlemmer misbruker sin tillit hos treningskjeden.

— Det har kommet oss for øret at dette har pågått over lengre tid, men det var først når vi nå lanserte vårt siste produkt «Online Training» at det virkelig har tatt av. Vi syns utviklingen er skremmende og har derfor valgt å gå til søksmål mot personene det gjelder.

Kan du si litt om bakgrunnen?

— Etter lanseringen av produktet var vi så fornøyde med at vi endelig hadde et digitalt tilbud til våre medlemmer. Det var helt til vi oppdaget alt det andre som også er på internett, sier Maaseide tydelig opprørt.

Hvilke oppdagelser gjorde dere på internett?

Bjørn Maaseide Sats Elixia foto
Bjørn Maaseide er mektig irritert på at medlemmer tar med seg treningen hjem. Foto: Roy Storvik

— Etter å ha testet noen sosiale nettverk, blant annet denne Instagram-appen ser vi jo at den er stappfull av bilder av våre medlemmer som trener på Sognsvann, gjør biceps-curl i garasjen, og svømmer rundt som en gjeng idioter på Tøyenbadet. Dette er jo helt åpenbar piratvirksomhet, tordner Maaseide.

Men er ikke poenget at medlemmer skal kunne bruke «Online Training»-produktet utenfor sentrene deres?

— Det har aldri vært vår hensikt. Vi ble gjort oppmerksomme på internett først ved lansering for noen uker siden. Tanken var at våre medlemmer skulle kunne trene online når de er på Sats Elixia, sier Maaseide og tar frem en agurk.

Hva er hensikten med å ha en onlinetjeneste som ikke skal brukes utenfor Sats Elixia?

— «Online Training» er et innovativt produkt som består av et hefte vi har skannet inn og gjort om til PDF. Denne kan du lese på mens du er på Sats Elixia. For oss er det ren piratvirksomhet når medlemmer drar hjem og gjør øvelser de skal gjøre her, skriker Maaseide med agurkbiter sprutende ut av munnen.

Hva er neste skritt for dere nå da?

— Ved å gå rettens vei regner vi med å sette en stopper for piratkopieringen av treningen vår, og håper på å få hjelp av instagram til å blokkere medlemmer som piratkopierer trening fra Sats Elixia. Det gjelder også disse motiverende sitatene som flyter rundt, dette har vi hatt på veggene våre på Sats Elixia i alle år, avslutter Maaseide.

Willy Johansen, leder for Rettighetsalliansen forstår Maaseides reaksjon og har allerede vært i kontakt med representanter i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig for å få stoppet den kriminelle aktiviteten.

 

Willy Johansen Sats Elixia foto piratebay
Willy Johansen hater kriminell treningsdeling på internett og undersøker om Piratebay står bak dette også. Foto: John Berge

 

Hvilke grep tar dere nå for å beskytte rettighetene til Sats Elixia?

— Vi samler bevis. Jeg har tatt skjermbilder i hele dag, sier Johansen og viser oss en mappe full av word-dokumenter.

Hva slags bevis samler dere inn?

— Alt jeg finner på Pirate Bay, som er en nettside som piratkopierer filer. Inni alle disse kriminelle filene er jeg sikker på at vi også vil finne kriminell trening jeg kan anmelde til politiet, avslutter Johansen.