Sølvguttene saksøker Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug er atter en gang i medias søkelys etter å ha hisset på seg hylekor fra venstre- og høyresiden. Nå har Sølvguttene fått nok.

Sølvguttene har de siste årene sett seg gradvis mer lei av den økende korifiseringen i det norske samfunnet. I sine siste forberedelser før årets jul er de sterkt bekymret for at det er hylekorene som vil stå for julestemningen i desember.

haakon hille hustad
Haakon Hille Hustad er oppgitt over at Sylvi Listhaug tåkelegger og lager støy for de som driver seriøse hylekor. FOTO: http://piumosso.no/de-4-arstidene/

Vi møter Haakon Hille Hustad, kunstnerisk rådgiver i Sølvguttene, på en kafé ved Stortinget etter en pressemelding om at Sølvguttene nå går til direkte søksmål mot Sylvi Listhaug.

– Listhaug har vært aggregatoren til hylekor over hele landet i noen år allerede, og vi merket det først i fjor at billettinntektene våre begynte å dale.

Hustad strekker seg etter det brune sukkeret med skjelvende hender før han mister posen i sin egen kaffekopp, nå klarer han ikke kontrollere innestemmen lenger.

– Det er vi som er det offisielle hylekoret! skriker Hustad, mens det spruter vaffelkake ut av munnen hans. Den gamle damen ved nabobordet begynner å gråte.

Er dere redd for at julen kan bli ødelagt for det norske folk?

– Vi er oppriktig bekymret. En ting er at det venstrevridde sosialistfolket hylekorer og at det høyrevrengte kapitalistkoret hylekorer tilbake, men når du så legger på titalls hylekommentatorer på sosiale medier og i norsk presse så har du det faen meg gående, sier Hustad åpenbart preget.

– Når jeg i tillegg får høre at det er en kampanje i sosiale medier hvor Kristoffer Joner samarbeider med en anorakk og dyrevernsorganisasjonen NOAH for å fyre opp Listhaug igjen, nå – rett før jul, så er det dråpen i begeret.

Blir det problematisk for dere å få markedsført Sølvguttene i et mediebilde med så mange hylekor?

– Vi har ikke sjangs. Hvordan skal hylekoret vårt få oppmerksomhet når det går fem andre hylekor samtidig? Å trenge gjennom denne støyen er utopi avslutter Hustad.

Sylvi Listhaug tar søksmålet med ro

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug tar selv søksmålet med knusende ro.sylvi-listhaug

– Jeg skjønner jo at Sølvguttene føler seg snytt, men jeg mener om de heller hadde brukt hylekoret sitt på nærområdene så hadde de økt sjansene sine til å få oppmerksomhet i julen, sier Listhaug mens hun dømmer oss med øynene sine.

Mener du at Sølvguttene skal forflytte seg til nærområdene i Syria for å spre julestemning?

– Sølvguttene må få kore så mye de vil og hvor de vil, men her i landet må de tilpasse seg vårt samfunn, spise gris, drikke sprit og forhindre at brune mennesker kommer inn i landet.