Stanghelle om VG: – Jeg vil anta at VG er nøye med kostholdet

Pressemann Harald Stanghelle (61) mener avisen VG er et forbilde, ikke bare for norske aviser, men for pressen generelt. – VG-redaksjonen har taklet tabuer, kritikk, og vanskelige situasjoner.

– Når du er 71 år, så får du ingenting gratis. Jeg vil anta at VG-desken er nøye med kostholdet, og vi vet at de er opptatt av å ta godt vare på huden sin. Avisen fremstår alltid delikat, og har bevart en verdighet man sjelden ser, sier Stanghelle om VGs nyhetsdesk.

– Urørt av kirurgi

Stanghelle beskriver avisen som naturlig, ekte og gjennomført.

– VGs redaksjon er tilsynelatende urørt av noe kirurgi. Det er klart at VG som avis har midler til å bruke det beste innen design og make-up. Mulighetene er selvsagt større for en avis av dette kaliberet, men det betyr likevel ikke at det er lett å se så slank og deilig ut.

Harald Stanghelle fotografi someliten vg
Harald Stanghelle synes VG er slank og deilig. FOTO: Aftenposten

Stanghelle berømmer VGs redaksjon for å holde seg i fysisk aktivitet.

– Man kan ikke se ut som VG-desken hvis man røyker 40 sigaretter om dagen og spiser Grandiosa annenhver dag. Avisen er aktiv og går i fjellheimen. Vår verste fiende er at vi setter oss ned og slutter å bevege oss. Ta en god titt på VG-journalistene neste gang du tenker at du ikke gidder å gå den turen. Eller hva det måtte være, lyder oppfordringen fra Stanghelle.

Harald Stanghelle mener at avisen tar sin rolle på alvor ved å være opptatt av hvordan den fremstår.

– En vanlig 71-åring, som ikke har den rollen VG har, vil kanskje gi opp litt, og tenke at det ikke er noen vits lenger. Men med VG er det motsatt. VG blir bare flottere og deiligere for hvert år.

Harald har imidlertid aldri selv hatt æren av å style avisen.

– Nei, dessverre. Det hadde vært noe. Vi ville nok ledd og tøyset sammen. Jeg er jo naboen deres, sier pressemannen, som holder til i Akersgata.