Ost Tine og Synnøve Finden foto
FOTO: POPPE, CORNELIUS / SCANPIX

Dramatisk vending — Verken Synnøve Finden eller Tine kan kalle ost for ost

Det har oppstått en dramatisk vending i saken om Synnøve Finden som må sensurere ostepakkene sine, da de valgte å kalle osten sin for en «Jarlsbergost-type». Nå må også ordet ‘ost’ byttes ut.

Natt til søndag kom det frem nye opplysninger i saken, som nå fører til at verken Synnøve Finden eller Tine får lov å kalle ost for ost. Årsaken kommer overraskende på mange.

Det viser seg at Trine Grung, en etablert og kjent sosiale medier-ekspert, for 15 år siden varemerkebeskyttet ordet ‘ost’ og nå har valgt å gå rettens vei, hvor målet er at alle forekomster av ordet ost i Norge skal lisensieres ut til svært høye summer.

I en kommentar til Someliten.no på SMS svarer Grung:

 

«det må ha skjedd EN teknisk «Grung» i forbindelse med FLERE bulk-bestillinger av domener, varemerke- og patentregistreringer basert på kjendisers navn og TING jeg hadde liggende rundt i huset på denne tiden.»

Kommunikasjonsdirektør i Tine, Lars Galtung sier at de allerede i kveld har hatt krisemøter med sine advokater og har iverksatt hastetiltak.

Lars Galtung Ost foto
FOTO: Tine.no

Vi må faktisk innrømme at vi her har en svært dårlig sak, og har hasteinnkalt marked- og salgsavdelingen fra lørdagskosen sin med familien for å jobbe frem et nytt navn på — det gule melkeproduktet vårt.

Når forventer dere å få en avklaring på den nyoppståtte navneutfordringen?

— Vi må få løst det innen mandag slik at vi er klare når butikkene åpner, ellers kan dette bli en skikkelig cheesy situasjon, sier Galtung og ler alt for høyt. Krisehåndteringsteamet driver heftig navnekasting over møtebordet i dette sekund, tilføyer han.

Har dere noe så langt?

— Det er en sliten gjeng vi har hasteinnkalt fra hyttekos og lørdagspizza, men de har kommet med noen gode erstatningsord for ost allerede som «plurk», «kjafs» og «blerg». Det var antydninger til livsgnist blant teamet på «blerg» så de jobber med variantene nå, som «nøkkelblerg», «brunblerg», og «kremblerg».

 

Synnøve Finden svarer i en kort kommentar at de nå vasker et hundretalls navneforslag mot listene til Trine Grung men at det foreløpig ser svart ut.

Lyst på varsel ved ny
artikkel på Someliten?