I lys av Facebooks «Reactions»-lansering, svarer Twitter med å lansere ny funksjonalitet i håp om å styrke sin posisjon og øke i popularitet blant sine brukere.

Et hundretalls norske profiler som bruker Twitter aktivt har i en periode fått testet nye Twitter. I tillegg har vi fått oversendt en liten sniktitt som skal vise bruken av de nye funksjonene i den lukkede betatesten.

 

Dette er de nye funksjonene – Se skjermbilder i bunnen av saken

 

Hjerter blir til stjerner

Du bruker kanskje hjertesymbolet til å «like» tweets i dag? Nå skal disse endres til stjerner slik du kan favorittmarkere ting i stedet for. Noe som kan være greit om du skulle like ting, men ikke nødvendigvis elske dem.

Fra 140 tegn til 15 tegn

Twitter ønsker å legge til rette for at brukere skal kunne spisse budskapene sine enda mer enn før, og skal nå tillate kun femten tegn i en tweet. Twitter mener selv dette vil gjøre konsumeringen og formidlingen av innhold raskere enn tidligere.

Jack Dorsey Twitter foto
Jack Dorsey er ikke fremmed for at tweets en gang kan bli redusert ned til bare et tegn som du må dele med flere brukere. Foto: Wikimedia Commons

Lanserer «Twitter Poke»

Twitters nye «Poke»-funksjon er et direkte svar til Facebooks nye emojis. Nå skal brukere kunne pirke og eventuelt tafse på hverandre mens det tweetes. Dette vil skape et nytt element av spenning og «organic sexual harassment» mener Twitter.

«Instant Cred Booster» til Twitter

Foreløpig er det et ubekreftet rykte men det sies at Twitter også vil sniklansere en funksjonalitet som er svært lik LinkedIn sin siste funksjon «Instant Cred Booster». En funksjon som gjør det lettere for deg å tweete uten i det hele tatt å vite at du tweeter, eller hva du tweeter.

«Reverse Content Feed» funksjon

For å lettere kunne få med deg alt som skjedde når du ikke var på Twitter er nå feeden snudd på hodet slik at du kan lese deg gjennom alt det gamle innholdet først. For å finne det siste som har skjedd må du scrolle nedover.

 

Den lukkede betatesten viser brukere som ivrig tar i bruk Twitters nye funksjoner

 

Twitter ny funksjonalitet i Norge

 

LES OGSÅ: LinkedIn lanserer «Instant Cred Booster»